Charlotte Van Looveren (°2011) startte, na haar eerste muzikale ervaringen aan de piano, op zevenjarige leeftijd met altvioollessen bij Pieter de Rydt. Momenteel volgt ze les bij Karin Gutsche aan de academie voor Muziek en Woord Hemiksem en bij Leo De Neve.

 

Ze volgt sinds haar vierde klassieke balletlessen en speelt in het Academisch Symfonieorkest Mortsel. Ze zingt bij het Waelrandt kinderkoor+ waarmee ze in 2022 deelnam aan uitvoeringen van ‘De Oorlog’ van Peter Benoit in de Elisabethzaal in Antwerpen en in de Tivoli-Schouwburg in Utrecht. Om haar te ondersteunen in haar creativiteit kreeg ze improvisatie -en compositielessen bij Bart Van Beneden en volgt ze nu les bij jazzsaxofonist Matthias Van den Brande.

 

In 2021 behaalde Charlotte de hoogste onderscheiding op de wedstrijd Virtuoso van Vlamo, werd ze finalist van Stringendo wedstrijd voor jonge solisten en kreeg ze een Eervolle vermelding op De Muziekwedstrijd Nederland. In 2023 behaalde ze de eerste prijs op de Wedstrijd voor Jonge Solosten Stringendo en werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het International Chamber Music Course and Festival for Young Talents Musica Mundi.
In 2024 concerteerde ze als solist met het orkest Stringendo onder leiding van Pascale Van Os en behaalde ze een tweede prijs tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours te Maastricht.

 

 

 

 

 

 

concerten:

- Concert kasteel Cortewalle te Beveren - 17 december 2023

- Artiestenmis Carolus Borromeuskerk Antwerpen - 4 februari 2024

- Familieconcert Waelrant kinder- en jeugdkoren Xaveriuskerk te Borgerhout - 4 februari 2024

- Concert met orkest Stringendo Leuven - 25 februari 2024

- Benefietconcerten Altenakapel te Kontich - 9 en 10 maart 2024

- Aperitiefconcert Sint-Anthoniuskerk te Edegem - 24 maart 2024

 Charlotte (9j) speelt Telemann
Charlotte (10j) speelt Fauré


Charlotte (11j) speelt Telemann, Mendelssohn, Fauré, Dvorák

Charlotte (12j) speelt Beethoven (58:00) en Medtner (1:38:00)

 

 

 
Charlotte (12j) speelt Hoffmeister